Uncategorized

De leukste museums voor een dagje weg

Met onze drukke werkschema’s en het hectische gezinsleven, moeten we er soms écht even een dagje tussenuit. De boel de boel laten, en even iets gezelligs buiten de deur zoeken. Nederland beschikt over een heleboel leuke daguitjes, maar één van de meest populaire keuzes is het museum. De perfecte combinatie tussen een gezellig dagje uit en een leerzame ervaring. Hieronder hebben we drie verschillende soorten musea gezet, waarvan er meerdere in Nederland te vinden zijn. Zodat je in ieder geval weet waar je moet beginnen met zoeken.

Museums met kunst

Veel museums in Nederland zijn gewijd aan kunstwerken en schilderijen. Deze museums zijn vaak groots opgezet, en beschikken over werken van de meest geliefde en beroemde kunstenaars van de hele wereld. Wil je een kunstmuseum bezoeken, dan heb je veel keuze. Het is daarom slim om van tevoren een beetje onderzoek te doen, en te kijken waar jouw interesses liggen. Heb je minder tijd, of wil je liever iets kleinschaligers? Bezoek dan een kunst galerie.

Museums in de buitenlucht

Veel mensen denken nog altijd dat er maar één buitenlucht museum is, maar Nederland beschikt wel degelijk over nog meer mogelijkheden. Deze museums maken slim gebruik van de buitenlucht door het publiek van de ene naar de andere plek te sturen. Waarbij je op iedere plek iets nieuws leert. Ook leuk zijn de vele activiteiten en speciale festiviteiten die deze museums vaak organiseren. Waardoor je er ook in de herfst en wintermaanden goed terecht kunt.

Geschiedenis museums

Nederland beschikt over een behoorlijke hoeveelheid museums die zich richten op de geschiedenis. Niet alleen de geschiedenis van ons eigen land, maar ook van historische gebeurtenissen zoals de Tweede Wereldoorlog of de watersnoodramp. Deze museums leiden je door de geschiedenis, en vertellen je alle belangrijke informatie. Aan het eind van de dag heb je écht iets geleerd van de ervaring. En geen zorgen. Niet alle geschiedenis museums gaan over zware onderwerpen. Zo heb je bijvoorbeeld ook een museum met speelgoed door de jaren heen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.